ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Για ολοφάνερη σκευωρία της κυβέρνησης έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην τοποθέτησή της για το θέμα σύστασης της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis. 
Το ερώτημα που πλανάται είναι αν το ζήτημα αφορά ένα σκάνδαλο ή μια σκευωρία. Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα γιατί ισχύουν και τα δυο. Υπάρχει και σκάνδαλο για την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και ολοφάνερη σκευωρία από την κυβέρνηση για να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, σημείωσε.
Η επιλογή των προσώπων, η απόκρυψη άλλων, οι δηλώσεις Τσίπρα πριν την ανακίνηση του ζητήματος, οι εξόφθαλμες οικονομικές παραβιάσεις, η ποιότητα των μαρτυρικών καταθέσεων καταδεικνύουν την ύπαρξη συνωμοσίας, σημείωσε. 
Εμάς μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια και η ουσία του θέματος, να αποκαλυφθούν τα θεσμικά κενά ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον, τόνισε.  
«The New Daily Mail» 
Newsroom