ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΠΟΛΥ ΜΙΖΕΡΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ


Χαίρομαι που στην υπόθεση αυτή που αφορά το υπουργείο Υγείας βρήκατε μια θέση και για μένα παρότι που δεν μπόρεσε ο ένας από τους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου να αφηγηθεί μια σκαμπρόζικη ιστορία, μια ιστορία βαλίτσες και φακέλους, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό». Όπως είπε έτσι τοποθετήθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία, γιατί αυτό διακυβεύεται. Αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτό τώρα και υποστήριξε ότι είχε προαναγγελθεί ως κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο.

Εξηγώντας γιατί γίνεται αυτό τώρα είπε ότι εξατμίστηκε ο εξτρεμισμός στην οικονομία και η κυβέρνηση στην οικονομία γλύφει εκεί που έφτυνε χωρίς αποτέλεσμα. «Γιατί το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν προκύπτει γιατί προσκρούει στις αγορές». Όπως είπε ο ίδιος είχε προειδοποιήσει να πάρει η κυβέρνηση την προληπτική γραμμή.

Στην εξωτερική πολιτική υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πήγε να παίξει με το ονοματολογικό για να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν το πετύχατε και ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα. «Τα Ίμια 2 είναι πολύ χειρότερα από τα Ιμια 1», γιατί γνωρίζαμε τα πάντα. Πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο, δήλωσε.
Αναφορικά με την Κύπρο αναρωτήθηκε πια είναι πολιτική και τι γίνεται με την ΑΟΖ. «Δημιουργούνται πραγματικές καταστάσεις», τόνισε.

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αναζητά την εύκολη διαφυγή αλλά αυτό είναι επικίνδυνο. «Στη δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση», τόνισε και επιτέθηκε κατά της στάσης της Κατερίνας ΘάνουΖήτησε από τους δικαστές στο όνομα του Δικαίου να σταθούν όρθιοι. Το βαθύ κράτος μετά από πολλές δεκαετίες στεγάζεται και πάλι στη δικαιοσύνη και αυτό το έχει πάρει «υπεργολαβία» η τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης. Επί ενός υπαρκτού φαρμακευτικού σκανδάλου διεθνών διαστάσεων εναποτίθεται μια πολιτική σκευωρία. Πουθενά αλλού δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Εκτίμησε ότι στο στόχαστρο μπήκε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου γιατί προσχωρεί στη γραμμή της αλλά και ότι ο κ. Πικραμμένος μπήκε στο στόχαστρο γιατί εκφράζει μια άποψη στη Δικαιοσύνη, ο Γ. Στουρνάρας γιατί η κυβέρνηση θέλει να τον διώξει, κάτι που εκτίμησε ισχύει και για τον Δημήτρη ΑβραμόπουλοΑναφέρθηκε σε «παραλείψεις προσώπων». Είναι όλοι οι πρωθυπουργοί και όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί; Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με στόχο να διεμβολίζει την Ν.Δ. με το ονοματολογικό και την Δημοκρατική Συμπαράταξη με αυτούς που στέκονται ενάντια στην σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Είναι μια διάταξη που εφαρμόζεται σπάνια. Έγινε για να δείξουμε στο FBI ότι «έχουμε προοδεύσει». Στα έγγραφα των Αμερικανών δεν υπάρχει αναφορά για πολιτικά πρόσωπα, σημείωσε. Θύμισε ότι η παραίτηση της εισαγγελέως διαφθοράς κας Ράικου οφείλεται σε δημοσίευμα της Documento ότι κατηγορείται γιατί δεν έστειλε στοιχεία για υπόθεση που αφορά Παπαντωνίου και Λιακουνάκο.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη Τζανακόπουλου στις δικαστικές αρχές αλλά και στο ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των ωρών κατάθεσης των μαρτύρων και του μεγέθους της έγγραφης κατάθεσης.

Σημείωσε ότι η κατηγορία εναντίον γίνεται με βάση φυλλάδιο το οποίο έγινε πολύ αφότου ο ίδιος έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών. Θύμισε δε ότι ο ίδιος μέσω PSI έκοψε 2,3 δισ. ευρώ από τις φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες «είχαν σκυλιάσει εναντίον του».

Κατέθεσα έγκληση και μήνυση γιατί υπάρχει το αδίκημα του σφετερισμού της αρμοδιότητας κρατικού οργάνου, τόνισε. Χαρακτήρισε την επιτροπή colpo grosso γιατί εκτίμησε ότι η επιτροπή δεν διερευνήσει τίποτα επί της ουσίας γιατί η υπόθεση θα πάει ξανά στη Δικαιοσύνη.
Επανέλαβε ότι πρόκειται για σκευωρία ενώ έκανε λόγο για «εσχάτη προδοσία» σε ότι αφορά το θέμα του σφετερισμού της διάκρισης των εξουσιών.
Εκτίμησε ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές. Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη. Η επόμενη Βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκάλυψη της σκευωρίας.

«The New Daily Mail» 
Newsroom