ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του νυν πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της ΝovartisΗ εισαγγελία διαβίβασε αμελλητί μέσω του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης τη μήνυση στη Βουλή, η οποία και θα διερευνήσει εάν τα δύο πολιτικά πρόσωπα έχουν διαπράξει αδικήματα.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζεται το σκέλος της μήνυσης σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας  κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των επίκουρων εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη, αλλά και το σκέλος που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Θ. Ρουσόπουλος: Δεν θα καταφέρει να διχάσει τη Ν.Δ. ο κ. Τσίπρας

«Δεν θα καταφέρει να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση NovartisΜιλώντας στη «Βραδυνή της Κυριακής», ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «και μόνον το "τσουβάλιασμα" όλων των πρώην υπουργών Υγείας, πλην εκείνου που σήμερα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δύο πρώην πρωθυπουργών, εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας». «Όταν, μάλιστα, αναλογιστεί κανείς ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την υπόθεση ως "το μεγαλύτερο σκάνδαλο" από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, βασιζόμενοι σε αστήρικτες υποθέσεις και εικασίες των μαρτύρων», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι «η συκοφαντία είναι η χειρότερη μορφή πολιτικής επίθεσης, βαθιά αντιδημοκρατική πράξη και καταδικαστέα» και πρόσθεσε: «Την έχω ζήσει στο πετσί μου. Ως εκ τούτου, δεν θα σχολιάσω κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ή ό,τι έχει πει. Θεωρώ ότι εάν το κάνω, θα γίνω κομμάτι του παιγνίου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να μας διαιρέσει».


Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δεν παρεμβαίνει δημόσια και συνήθως μιλά μέσω κύκλων του, ανέφερε ότι «ο Κώστας Καραμανλής, ως έμπειρος πολιτικός και παράγων θεσμικής αξίας στο πολίτευμά μας λόγω των θέσεων αλλά και των ικανοτήτων του, είναι ο καλύτερος να κρίνει πότε και πώς θα παρεμβαίνει στο δημόσιο βίο».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom