ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Δ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ

Να μην βάλουμε κάποιους στη φυλακή με ενδείξεις
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι «πολιτικές μάχες», ρίχνοντας λάδι στην φωτιά ενόψει της πολιτικής σύγκρουσης στην Βουλή για την NovartisΣτο Κοινοβούλιο, λίγα λεπτά μετά τις 09:00 ξεκίνησε η συνεδρίαση, η οποία αναμένεται να είναι μαραθώνια και να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε αναμένεται να τελειώσει η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την εξήγηση της διαδικασίας απο την Προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου και τις ενστάσεις εκπροσώπων των κομμάτων για το στήσιμο όχι μιας, αλλά δέκα καλπών και άλλα ζητήματα που αφορούν τον τύπο και την ουσία της συζήτησης. 

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος δήλωσε ότι "έχω αποφασίσει και για τους δέκα φερόμενους ως εμπλεκόμενους πολιτικούς τι θα ψηφίσω", σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1. Τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει πειστεί για την εμπλοκή ορισμένων εκ των δέκα πολιτικών προσώπων και εξέφρασε φόβο ότι μπορεί κάποιοι συνάδελφοι του να μην έχουν διαβάσει καλά την δικογραφία ή να έχουν επηρεαστεί από δημοσιεύματα και να ψηφίσουν λανθασμένα για τους δέκα πολιτικούς που φέρονται ως εμπλεκόμενοι. "Το βράδυ θα ψηφίσουμε και θα είναι εν θερμώ" είπε. "Να μην βάλουμε κάποιους στη φυλακή με ενδείξεις" διευκρίνισε. "Πρέπει να συσταθεί μια ειδική επιτροπή από νομικούς και οικονομολόγους για να βρούμε τη ζημιά του Δημοσίου από κάθε Novartis και να ζητήσουμε αποζημίωση από την εταιρεία και κάθε εταιρεία" συμπλήρωσε.


«The New Daily Mail» 
Newsroom