ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΛΗΤΕΙΑ

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του στον Alpha, λέγοντας ότι «κατάφερε να ξεπεράσει σε κακοήθεια και χυδαιότητα τον χειρότερο εαυτό του». «Αν ο Άδ. Γεωργιάδης δεν ήταν αντιπρόεδρος της Ν.Δ., θα άξιζε απλώς την περιφρόνησή μας. Επειδή, όμως, έχει θεσμικό ρόλο στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναρωτιόμαστε τι θέση παίρνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μετατροπή της πολιτικής σε αλητεία», συμπλήρωσε.

Στη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι και συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι' αυτό που έκανε». Ανέφερε ακόμη πως ξέρει ότι ο πρωθυπουργός «τα παίρνει». «Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω», είπε χαρακτηριστικά.

«Στην Προκαταρτική εγώ θα καταθέσω ενόρκως για το ποιοι φαρμακοβιομήχανοι ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως δεν θα επιτρέψει «σε ένα παλιόπαιδο που πήρε την εξουσία με κατάληψη και ψέματα» να παίζει με την τιμή και την υπόληψή του.«The New Daily Mail» 
Newsroom