ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΑΙΣΧΡΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ


Για αισχρές συκοφαντίες σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση NovartisΤάχθηκε κατά της πρότασης για μη δίωξη και ζήτησε συγκρότηση της επιτροπής που ορίζει το Σύνταγμα σήμερα. «Όχι πρόταση για μη δίωξη λόγω αποσβεστικής προθεσμίας, που υποκρύπτει τη μικρόψυχη σκοπιμότητα να διατηρηθεί δραστικό το φαρμάκι της συκοφαντίας, χωρίς το αντίδοτο της υπεράσπισης. Συγκρότηση της Επιτροπής που ορίζει το Σύνταγμα, σήμερα, προκειμένου να εξετάσει άμεσα όλες τις κατηγορίες, οι οποίες για όσο χρόνο παραμένουν χωρίς απόδειξη, συνιστούν συκοφαντίες», είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες του χαρακτήρισε ψευδολόγους που φορούν την κουκούλα της ανωνυμίας και υποστήριξε ότι επαναλαμβάνουν με ακρίβεια αυτά που καιρό αναμασά κυριακάτικη εφημερίδα που έχει αναλάβει εργολαβικά τη δυσφήμησή του. 
Ακόμη, μίλησε για αγνώστων στοιχείων μάρτυρες που έχουν καταθέσει για το πρόσωπό του, για το διάστημα που ήταν υπουργός Οικονομικών, ότι δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ από τον Κ. Φρουζή και ότι με απόφασή του εκταμιεύτηκαν 65 εκατομμύρια ευρώ προς τη Novartis«Οι μαρτυρίες αυτές στο σύνολό τους είναι εντελώς ψευδείς», πρόσθεσε και συνέχισε: «Μάταια ζητώ εβδομάδες τώρα να μου δείξουν σχετικές αποφάσεις μου και τις υπογραφές που έβαλα για να υλοποιηθούν. Απλά, δεν υπάρχουν». Μεταξύ άλλων, παρατήρησε ότι «αυτά σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο». 

Εξάλλου, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι η σύζυγός του και η εταιρεία της Mindwork έχουν κατασυκοφαντηθεί και δυσφημιστεί από το 2013 με κύριο στόχο τον ίδιο. «Ουδέποτε η Mindwork έλαβε υψηλότερες αμοιβές από τις δέουσες», είπε και υποστήριξε ότι οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια της εταιρείας δεν διαφέρουν από χορηγίες άλλων εταιρειών, όπως και ότι η Νovartis είχε πολύ μικρή σημασία για το οικονομικό αποτέλεσμα της Mindwork.
Επίσης, είπε ότι όσο ήταν υπουργός Οικονομικών οι χορηγίες της Novartis στη Mindwork αποτέλεσαν το 2,3% του κύκλου εργασιών της.  «Ζητώ συγγν,ωμη από τη σύζυγό μου για τα όσα αισχρά και συκοφαντικά υποφέρει μαζί μου.Της ζητώ συγγνώμη και της ζητώ να κάνει υπομονή», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας

«The New Daily Mail» 
Newsroom