ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ, ΗΡΘΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ

«Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω τους κινδύνους, τη σκευωρία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για σαθρές κατηγορίες, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, επεσήμανε ότι «μας κατηγορούν με στημένους ψευδομάρτυρες και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες».
Σημείωσε επίσης πως «όταν αποδειχτεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο, θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί». «Αν βάζουν ανωνύμους, δήθεν προστατευόμενους, δήθεν μάρτυρες να σπιλώνουν με σαθρές κατηγορίες, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, με αντιφατικές μάλιστα μαρτυρίες, τότε που βρισκόμαστε;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους μάρτυρες για να σπιλώσει τους αντιπάλους της.
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι επί κυβερνήσεώς του ψηφίστηκαν μέτρα για μείωση της σπατάλης στον χώρο της υγείας, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα αυτά τα μέτρα, στηρίζοντας τους φαρμακοβιομήχανους». Ανέφερε επιπλέον ότι το 2013 ο κ. Φρουζής είχε αποκαλέσει ανάλγητη την πολιτική της κυβέρνησής του για το φάρμακο, ενώ δίπλα του καθόταν ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
«The New Daily Mail» 
Newsroom