ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΔΡ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ

«Το σημερινό κυβερνητικό κράμα δεν έχει σχέση με τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis.

Κάνει λόγο για την «πιο οπερετική, πιο θλιβερή και ταυτόχρονα πιο επαίσχυντη απόπειρα κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης» προσθέτοντας ότι η απόπειρα έγινε κάτω από «πρωτοφανείς, αντιδικονομικές και πολύ ύποπτες συνθήκες» τις οποίες αριθμεί σε έξι και περιγράφει, θέτοντας ως πρώτη την προαναγγελία της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως γράφει, «από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις 19.1.2018».

Στις υπόλοιπες πέντε συνθήκες, περιλαμβάνει «απειλές στους πολιτικούς τους αντιπάλους με βάση την υπόθεση αυτή αρκετές μέρες πριν η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή» εκ μέρους του «κυβερνητικού εταίρου» καθώς και πράξεις ή δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Περιλαμβάνει επίσης την «παντελή έλλειψη ουσιαστικού αποδεικτικού υλικού», καθώς και τον χρόνο ανάδειξης της υπόθεσης, αναφέροντας «οι παρακρατικές μεθοδολογίες επιστρατεύτηκαν δηλαδή υπό το κράτος των σκανδάλων των οβίδων της Σαουδικής Αραβίας και των συλλαλητηρίων».

Ο κ. Λοβέρδος θεωρεί ότι στόχος «αυτών των μεθοδεύσεων ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, με σκανδαλολογία εις βάρος της αντιπολίτευσης». «Η κακόγουστη και κακοστημένη παράσταση έλαβε τέλος. Την αυλαία την έριξε η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της δικογραφίας. Κι από εδώ και πέρα αρχίζει η αντίστροφη πορεία. Τώρα οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά» τονίζει, καταλήγοντας: «Άπλετο φως θα χυθεί και θα αποδοθούν οι ευθύνες σ' αυτούς που επιχείρησαν να θέσουν την αντιπολίτευση εκτός του πολιτικού και εντός του ποινικού πεδίου. Ευθύνες ποινικές, αστικές, πειθαρχικές, πολιτικές. Η πολιτική αλητεία κατ' απομίμηση, του κομπανιέρο Μαδούρο θα καταλάβει πως η άνομη επίθεση στην τιμή και την υπόληψη των πολιτικών της αντιπάλων θα συντριβεί. Συντρίβεται ήδη».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom