ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ


«Για ένα διεθνές σκάνδαλο που απασχολεί πλείστες χώρες, θέλουν κάποιοι να μας πουν ότι εδώ στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, επεσήμανε ότι «όλος ο κόσμος ψάχνει αυτό το σκάνδαλο κι εδώ είχαν κάποιοι την έμπνευση να μας πουν ότι, εδώ, αυτό είναι σκευωρία».
Σημείωσε ότι ακούστηκαν απειλές εναντίον του πρωθυπουργού για ειδικά δικαστήρια και μάλιστα με αναφορές σε δακτυλικά αποτυπώματα. «Από που προκύπτει αυτό;», διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για πανικό μπροστά στη δικαστική έρευνα.
Τόνισε επιπλέον «ότι από ένα δισ. φτάσαμε στα πέντε, από το 2000 έως το 2009 για την εξωνοσοκομειακή δαπάνη. Είναι σκάνδαλο αυτό ή είναι σκευωρία;». Ευχήθηκε, δε, να αποδείξουν οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους την αθωότητά τους.
Ο κ. Κοντονής κάλεσε τα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του «επαίσχυντου», όπως το χαρακτήρισε, άρθρου, καθώς και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ