ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ

ΔΗΣΥ: Προανακριτική και για Κουρουμπλή - Ξανθό
Να στηθεί κάλπη και για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ζήτησε στη Βουλή ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis«Ο κ. Κουρουμπλής είναι εμπλεκόμενος; Γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες;», διερωτήθηκε και απάντησε: «Δεν έχουμε, γιατί για τον κ. Κουρουμπλή η πρόταση είναι πρόταση συγκάλυψης». Ακόμη, ανέφερε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντάσσεται στη «σκευωρία», μέρος της οποίας είναι «τρεις κουκουλοφόροι μάρτυρες» και γι' αυτό σε αυτήν δεν διατυπώνονται συγκεκριμένες κατηγορίες. Συνεπώς, πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, πρέπει να στηθεί μια κάλπη περί της αρμοδιότητας της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Επίσης τα βέλη του στην κυβερνητικής πλειοψηφία έστρεψε και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου εκ μέρους της ΔΗΣΥ, για το γεγονός ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι εκτός του κάδρου των ευθυνών για την υπόθεση. «Για ποιον λόγο άραγε αναφέρεστε στο πρόσωπο του κ. Κουρουμπλή, στην πρότασή σας για σύσταση προανακριτικής, με αρχικά; Γιατί τον λέτε Π.Κ.; Είναι ανήλικο και χρειάζεται προστασία;», είπε χαρακτηριστικά. «Το ζήτημα που εξετάζεται εδώ, δεν είναι in rem»

Ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ακόμη ότι δεν αναφέρεται η περίοδος από τον Σεπτέμβριο του 2017, που υπουργός Υγείας είναι ο Ανδρέας Ξανθός και η οποία και δεν εμπίπτει σε παραγραφή.
Ζήτησε να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος «μάζεψε την πρόταση της πλειοψηφίας», καθώς αυτή είναι να διεξαχθούν δύο τρεις συνεδριάσεις στις οποίες θα γίνει συζήτηση αν η Επιτροπή έχει αρμοδιότητες και να σταλεί ο φάκελος στην Δικαιοσύνη.
«Δεν θα πάμε έτσι, ούτε πρόκειται να στηθούν κάλπες για να σπιλωθούν πρόσωπα και μετά να τους πούμε συγγνώμη, επιστρέφει ο φάκελος στην Δικαιοσύνη. Αυτά είναι δίκες που γνωρίσαμε στο παρελθόν και έχουν πολύ σκοτεινή ιστορική αναφορά. Θα συζητήσουμε εδώ για όλους και για όλα και πάνω από όλα δεν θα γίνει κανιβαλισμός των θεσμών και κανιβαλισμός των διαδικασιών» κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου


Γ. Κουτσούκος: Προανακριτική και για Κουρουμπλή - Ξανθό

Προανακριτική Επιτροπή για όλους και για όλα, με πλήρεις ανακριτικές αρμοδιότητες, ζήτησε ο Γιάννη Κουτσούκους. Ο κ. Κουτσούκος ζήτησε να στηθούν 12 κάλπες και για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό. Ο κ. Κουτσούκος μίλησε για «επιτομή της μεθόδευσης» για την σπίλωση πολιτικών προσώπων
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ