ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ ΓΙΑ NOVARTIS: ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ FBI ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων» δήλωσε αργά χθες το βράδυ εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα για το σκάνδαλο Novartis.

Η παραπάνω διευκρίνιση ακολούθησε δήλωση του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος μετά από συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Της δήλωσης Πάιατ ακολούθησε αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, που μέσω πηγών έκανε γνωστό ότι σε επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, ουδέποτε αναφέρθηκε στο αν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες στο FBI για την υπόθεση της ΝovartisΟι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο κ. Πάιατ δεν θα μπορούσε άλλωστε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ