ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ ΓΙΑ NOVARTIS: ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ FBI ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων» δήλωσε αργά χθες το βράδυ εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα για το σκάνδαλο Novartis.

Η παραπάνω διευκρίνιση ακολούθησε δήλωση του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος μετά από συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Της δήλωσης Πάιατ ακολούθησε αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, που μέσω πηγών έκανε γνωστό ότι σε επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, ουδέποτε αναφέρθηκε στο αν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες στο FBI για την υπόθεση της ΝovartisΟι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο κ. Πάιατ δεν θα μπορούσε άλλωστε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom