ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΒΙΑΣΗΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ NOVARTIS

Υπό καθεστώς εκβίασης, εκτιμά ο Γιάννης Στουρνάρας, ότι βρίσκονται οι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, που έχει προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό. Όπως υποστηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, οι μάρτυρες δέχθηκαν πιέσεις για να «πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες». «Με άλλα λόγια, εκτιμώ ότι δεν μιλούν οι μάρτυρες, αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων», γράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε άρθρο του στα «Νέα».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι την περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομικών «ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Η Novartis βεβαίως και δεν εξαιρέθηκε από αυτό».
Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας κάνει ακόμη λόγο για μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε βάρος του.
Ο ίδιος καταλήγει λέγοντας: «Νιώθω ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό».
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom