ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΜ. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΒΑΘΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS

«Ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αφηγείται πια το παραμύθι περί δήθεν ''καθαρής εξόδου''. Σήμερα ομολόγησε ότι διαπραγματεύεται την ''μορφή της επιτροπείας'', παρόλο που νομοθέτησε προκαταβολικά τις διατάξεις του 4ου Μνημονίου για μείωση συντάξεων, αφορολόγητου και εκχώρηση του εθνικού πλούτου», σχολιάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού. Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε σημειώνει: 
«Το ''γυρίσαμε σελίδα'' του κ. Τσίπρα, σημαίνει απλά ότι η χώρα προσπαθεί να γυρίσει στο 2014, με επιβάρυνση 86 δισ. ευρώ στην οικονομία.
Όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων προειδοποιούμε και πάλι ότι καμία ''σαλαμοποίηση'' της ''λύσης'', όπως αυτή που διαφάνηκε με τις προτάσεις Νίμιτς, δεν θα γίνει αποδεκτή. Μένουμε σταθερά στη θέση για λύση-πακέτο που διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα και αποτρέπει αλυτρωτισμούς.
Η θέση μας για το σκάνδαλο Novartis είναι γνωστή. Όλα στο φως με ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη. Ψηφίζουμε «ναι» στην σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, για να αποκαλύψουμε την σκευωρία τύπου 1989. Όμως είναι ντροπή να μην κάνει την αυτοκριτική του ο κ. Τσίπρας για την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, στα μέτρα των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στο ύψος που παραμένει και μέχρι σήμερα με τρία χρόνια διακυβέρνησής του. Όπως και είναι βαθιά υποκριτικό το να μη αποδέχεται στην προκαταρκτική την εξέταση των ευθυνών των Υπουργών του, οι οποίοι το 2015 ''ξέχασαν'' να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων».
«The New Daily Mail» 
Newsroom