ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: ΘΑ ΣΤΡΑΦΩ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΜΕ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Παντελώς ανυπόστατη χαρακτηρίζει την κατηγορία που του αποδίδεται, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος που προανήγγειλε ότι θα στραφεί εναντίον όσων των εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis. Πρόσθεσε ότι δεν ανησυχεί για ο,τιδήποτε.
Όπως είπε μιλώντας στον Ρ/Σ Αlpha 989: «Μου αποδίδεται κατηγορία, η οποία είναι εντελώς ανυπόστατη. Υπονοούν χρηματισμό. Όταν κατηγορούν εμένα με τέτοιου είδους ενοχή, μόνο ως αστεία εκλαμβάνεται η υπόθεση. Έχω κάνει μια πορεία με διαφάνεια στον δημόσιο βίο της χώρας, με ηθική και πολιτική ακεραιότητα και σας διαβεβαιώνω ότι δεν ανησυχώ για ο,τιδήποτε. Αυτό όμως που θα κάνω είναι ότι θα στραφώ με σφοδρότητα εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται στην σπίλωσή μου».
Ερωτηθείς σχετικά υπογράμμισε ότι δεν είχε καμία επαφή με την φαρμακευτική καθώς δεν είχε αρμοδιότητα όπως έγινε η κατανομή μεταξύ των στελεχών της τότε πολιτικής ηγεσίας. «Αρμόδιος ήταν ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος χθες και προχθές μίλησε και είπε ότι ήταν δική του η αρμοδιότητα. Δεν είχα λόγο να έχω καμία επαφή με καμία φαρμακευτική. Ήξερα και ξέρω να προστατεύω τον εαυτό μου» τόνισε.
«Χάθηκαν και δύο ανθρώπινες ζωές πχ στην υπόθεση Βατοπεδίου. Εκεί είναι το τραγικό της υπόθεσης, ότι σπιλώνονται προσωπικότητες, χρεώνονται ευθύνες» ανέφερε.
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom