ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝOVARTIS: ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

Έκκληση για νηφαλιότητα και ψυχραιμία προς τον πολιτικό κόσμο απευθύνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ζητώντας να μην εμπλέκεται στην πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Novartis η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης: «Με την από 12 Φεβρουαρίου 2018 ανακοίνωση η Ένωση επισήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη Δικαιοσύνη η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η κατάθεση μηνύσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση της Novartis επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας».

«Οι δικαστές και εισαγγελείς λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας που ορίζει το Σύνταγμα. Εντός του πλαισίου αυτού προβλέπεται ο έλεγχος  από τα θεσμικά όργανα για κάθε πράξη ή  παράλειψη. Μόνες αρμόδιες για την αξιολόγηση και κρίση σε κάθε υπόθεση είναι οι κατά περίπτωση επιλαμβανόμενες  δικαστικές και εισαγγελικές αρχές», επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ανεξάρτητα από την βασιμότητα ή μη των καταγγελιών για τις οποίες δεν μπορούμε ούτε δικαιούμαστε να έχουμε οποιαδήποτε θέση, επισημαίνουμε και πάλι ότι είναι αναγκαίο να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα ως προϋποθέσεις αναγκαίες  για την διαλεύκανση της υπόθεσης».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom