ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Κ. ΦΡΟΥΖΗΣ: ΟΥΔΕΝ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ουδέν επιλήψιμο είχαν οι συναντήσεις που είχε με πολιτικά πρόσωπα τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με συναντήσεις που είχε με πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Φρουζής επισημαίνει στη δήλωσή του ότι «οι συναντήσεις αυτές, ως αποκλειστικό αντικείμενο είχαν τα θέματα του φαρμάκου και γενικότερα της Υγείας στη Χώρα μας, στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητάς μου, αυτής του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος».

Παράλληλα, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, δηλώνει ότι επιθυμεί να καταθέσει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, τονίζοντας ότι «οι συναντήσεις ουδέν το επιλήψιμο είχαν, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα διατυπώνονται».

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Φρουζή

«Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με συναντήσεις μου με πολιτικά πρόσωπα, δηλώνω τα ακόλουθα:
Στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητάς μου, αυτής του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα συναντήσεις με παράγοντες της πολιτικής ζωής, που ανήκαν τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Αντιπολίτευση. Οι συναντήσεις αυτές, ως αποκλειστικό αντικείμενο είχαν τα θέματα του φαρμάκου και γενικότερα της Υγείας στη Χώρα μας.
Αυτονόητο είναι ότι είμαι στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ενώπιον της οποίας επιθυμώ να καταθέσω, μεταξύ άλλων και για τις συναντήσεις αυτές, οι οποίες ουδέν το επιλήψιμο είχαν, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα διατυπώνονται».

«The New Daily Mail» 
Newsroom