ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

ΒΟΥΛΗ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ (VIDEO)

Απορρίφθηκε η πρόταση της Ν.Δ. για Προανακριτική
Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια η συζήτηση και λήψη απόφασης επί της πρότασης που έχουν καταθέσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και 73 βουλευτές του κόμματος για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας περί την υπηρεσία σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, από τους Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθό και Π. Πολάκη, σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων και την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, η Ολομέλεια θα αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία. Η ψηφοφορία θα είναι αυτοτελής, για κάθε πολιτικό πρόσωπο, και θα διεξαχθεί σε τρεις ψηφοδόχους.

Κ. Τασούλας: Ασπίδα της κυβέρνησης η λάσπη και η συκοφαντία

«Εάν είστε από άλλο υλικό, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα πρέπει ακόμα και ως δείγμα εμπράκτου μετανοίας, να ψηφίσετε τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ως δείγμα στοιχειώδους ευθιξίας την οποία έχει επιδείξει κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν η Ν.Δ., καθώς δεν ψήφισε αρνητικά στη συγκρότηση εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών για φερόμενες κατηγορίες» είπε ο εισηγητής της Ν.Δ. Κώστας ΤασούλαςΑπευθυνόμενος στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας πρόσθεσε ότι το «άλλο υλικό περιλαμβάνει την ευθιξία η οποία είναι συνώνυμη με το φιλότιμο».

Παρουσία του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι σήμερα η Ν.Δ. φέρνει ενώπιον της Ολομέλειας πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής για τους υπουργούς κ. Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη για τα φερόμενα αδικήματα της απιστίας τελεσθέντα με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου που αφορούν τους καταχραστές του Δημοσίου, διότι υπήρξε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης το 2015 δια παραλήψεως, και αυτό διότι το 2015 ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Ξανθός δεν φρόντισαν να υπογραφούν οι αποφάσεις για τον καθορισμό τιμών που είχαν αποφασιστεί νομοθετικά το 2013 με στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

«Η παράλειψη αυτή της τιμολόγησης το 2015 επέφερε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης για το Δημόσιο» είπε  σημειώνοντας ότι «με βάση έγγραφο που συσχετίζεται από την εισαγγελία διαφθοράς στη δικογραφία οι τρεις υπουργοί φέρονται να έχουν προβεί σε καταστρατηγήσεις του νόμου περί ρύθμισης τιμών των φαρμάκων που επέφεραν το 2016 ζημία τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων στο δημόσιο ταμείο και τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων στους ιδιώτες που έκαναν χρήση φαρμάκων». «Φέρονται, επίσης, να έχουν διαπράξει αδικήματα που κατατείνουν στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, διότι με εγκύκλιο που έχει υπογράψει ο κ. Κουρουμπλής αντικατέστησε, στην απαίτηση για συνταγογράφηση τη δραστική ουσία και επανέφερε στο καθεστώς της συνταγογράφησης τη βάση της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου» τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ως ασπίδα τη λάσπη»

«Η επίκληση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για "όλα στο φως" εξαντλείται στη λάσπη προς τους πολιτικούς αντιπάλους» κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ο εισηγητής της Ν.Δ. σημειώνοντας ότι δεν έγιναν αποδεκτές από την κυβερνητική πλειοψηφία, οι προτάσεις για έρευνα αναφορικά με τα capital control και την επιβολή του 3ου Μνημονίου που επέφεραν συγκλονιστική ζημία στη χώρα και τον ελληνικό λαό και που με τελευταίες εκτιμήσεις η ζημία αυτή ανέρχεται στα 200 δισ ευρώ».

Δεν τόλμησε, όπως είπε, η κυβερνητική πλειοψηφία να δεχθεί έρευνα για τον Πάνο Κάμμενο και την εμπλοκή του στην πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σ. Αραβία ούτε και για την εμπλοκή στην υπόθεση του Noor Ι. Και αυτή τη στάση επέδειξε η κυβερνητική πλειοψηφία, είπε ο Κώστας Τασούλας, αν και η Ν.Δ. ψήφισε όλες τις προτάσεις για εξεταστικές και προανακριτικές που ήρθαν στη Βουλή αυτή την περίοδο, δηλαδή την επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου, για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, για την υγεία, την προκαταρκτική για τη Novartis που εξελίσσεται στην ουσία σε μια καταστρατήγηση της απόφασης της Βουλής και εργαλειοποίηση του κακόφημου καταφυγίου της παραγραφής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί τα πάντα, χρησιμοποιεί ως ασπίδα τη λάσπη και τη συκοφαντία για να κρύψει ότι η οικονομία σέρνεται, να κρύψει την οικοδόμηση του κομματικού κράτους, να κρύψει την εύνοια προς συγγενείς» κατέληξε ο κ. Τασούλας.
ΑΜΠΕΑπορρίφθηκε η πρόταση της Ν.Δ. για Προανακριτική

Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνούσε τυχόν ευθύνες των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη στον τομέα του φαρμάκου, καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και ''Ποτάμι'' έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο. Το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 151. «Παρών» ψήφισε ένας βουλευτής.

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88, κατά της πρότασης ψήφισαν 145, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86, κατά της πρότασης ψήφισαν 149, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Όπως έγινε γνωστό, κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκαν και ψηφοδέλτια τα οποία ήταν άκυρα, επειδή κάποιοι βουλευτές τα έριξαν σε λάθος κάλπη. Στην πρώτη ψηφοδόχο, στην οποία οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, βρέθηκαν εννέα ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Ανδρέα Ξανθό είτε στον Παύλο Πολάκη. Αυτά καταμετρήθηκαν στα άκυρα. Στην δεύτερη ψηφοδόχο, στην οποία οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Ανδρέα Ξανθό, βρέθηκαν 12 ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή είτε στον Παύλο Πολάκη. Και αυτά καταμετρήθηκαν στα άκυρα. Στην τρίτη ψηφοδόχο, στην οποία οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Παύλο Πολάκη βρέθηκαν εννέα ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή είτε στον Ανδρέα Ξανθό. Αυτά επίσης καταμετρήθηκαν στα άκυρα.

«The New Daily Mail» 
Newsroom