ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΘΑ ΛΟΓΟΤΗΣΟΥΝ

«Η ιστορία θα είναι σκληρή με τους σκευωρούς και τους συκοφάντες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ενώ τόνισε πως «θα τους πάω μέχρι τέλους και θα λογοδοτήσουν». «Θα τους καθίσω στο σκαμνί και θα τους αναγκάσω να αποκαλύψουν ποιος και γιατί τα σκαρφίστηκε», πρόσθεσε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Crash, τονίζοντας πως η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια και τότε «θα βρεθούν οι συκοφάντες στην ανάγκη να απαντήσουν σε πολύ δύσκολες ερωτήσεις».

Για τα ελληνοτουρκικά ο τ. πρωθυπουργός έκανε λόγο για ατύχημα που έχει ήδη συμβεί. «Οι Τούρκοι είχαν γκριζάρει τα Ίμια από το 1996. Τώρα, 22 χρόνια αργότερα, διακηρύσσουν ευθέως ότι είναι "τουρκικό έδαφος"! Κι αυτό ασφαλώς είναι μια νέα κατάσταση. Που δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει εξωτερική πολιτική σήμερα και συμπλήρωσε: «Αυτοσχεδιάζουν με αποκλειστικό γνώμονα εσωτερικές μικροπολιτικές επιδιώξεις. Δεν τους βγαίνουν τα μικροπολιτικά τους. Και ζημιώνουν σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα».

Ο τ. πρωθυπουργός εξαπέλυσε βολές κατά του Πρωθυπουργού για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ: «Με τον Τσίπρα ''βρήκαν παπά και πάνε να θάψουν όλο το χωριό''! Βρήκαν τον άνθρωπο που για να μείνει λίγο παραπάνω, δέχεται τα πάντα. Σου λέει ''τους έκοψα τις συντάξεις, τους τάραξα στους φόρους και δεν μίλησαν. Σιγά μην αντιδράσουν αν δώσω και το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια''... Έτσι σκέφτηκε και ο Τσίπρας, αλλά και κάποιοι απ' έξω».

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς: «Όσο υπάρχει ισχυρό το ψευτομακεδονικό ιδεολόγημα, το πρόβλημα μεταξύ μας δεν λύνεται. Ευτυχώς όμως, το ιδεολόγημα αυτό υπονομεύεται πλέον μέσα στα Σκόπια, με την αλλαγή των εθνοτικών ισορροπιών μεταξύ τους: Αλβανοί και Σλάβοι... Οπότε δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε εμείς».

Για τις επόμενες εκλογές σημείωσε πως «θα βοηθήσω την παράταξή μου με όλες μου τις δυνάμεις, να κερδίσει και να απαλλαγεί ο τόπος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσω κι εγώ τη μάχη, όχι απλώς για να κερδίσουμε, αλλά και για να πάρουμε την αυτοδυναμία».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom