ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Ν. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η επιτροπή κάνει ότι ακριβώς προβλέπει το Σύνταγμα «που είναι και το μόνο που μπορεί να οδηγήσει σε μια δίκαιη κρίση», τόνισε μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο η ειδική επιτροπή έχει ακολουθήσει έναν δρόμο ο οποίος οδηγεί, κατά την κρίση των μελών της, στη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Διαλεύκανση της υπόθεσης, σημαίνει καταδίκη των όσων είναι ένοχοι και απαλλαγή όσων είναι αθώοι. Πιστεύουμε ότι η επιτροπή ακολουθεί αυτόν τον δρόμο και μάλιστα με όλες τις νομικές, συνταγματικές προϋποθέσεις, οι οποίες διασφαλίζουν ότι η κρίση της θα έχει ευστάθεια και παραγωγικότητα», ανέφερε.

«Αυτό που ενδιαφέρει την επιτροπή είναι να λάμψει το φως, αλλά για να γίνει αυτό προϋποτίθεται να ξεκαθαρίσει η αρμοδιότητα, ώστε να δει η επιτροπή αργότερα ποιο θα είναι το όργανο που θα εξετάσει αυτά», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας, επίσης, ότι για την προσεχή Τρίτη έχει κληθεί ο κ. Βενιζέλος και στο πλαίσιο του άρθρου 156 του Κανονισμού, δηλαδή του άρθρου που αναφέρεται σε εξηγήσεις που μπορεί να δίνουν τα αναφερόμενα πρόσωπα αλλά και επειδή ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έχει θέσει κάποια νομικά ζητήματα, με επιστολή του, τα οποία πρέπει να εξετάσει η επιτροπή.

Όπως ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος: «Κατά πάσα πιθανότητα, τα υπόλοιπα εννέα πολιτικά πρόσωπα θα κληθούν μετά την εξέταση του κ. Βενιζέλου, αλλά και αυτό δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί», διευκρίνισε, όμως, ότι «το θέμα της αρμοδιότητας που ξεκίνησε να συζητείται στην ειδική επιτροπή, δεν έχει κλείσει ακόμα».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom