ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ FBI ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Ονόματα και λογαριασμούς συνεργατών πολιτικών προσώπων σε σχέση με την υπόθεση Novartis έχει στείλει το FBI στις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ''Realnews'', τα ονόματα και οι λογαριασμοί των συνεργατών των πολιτικών προέκυψαν από την έρευνα των Αμερικανών για την υπόθεση και έχουν μεταβιβαστεί, στο πλαίσιο του αιτήματος δικαστικής συνδρομής, στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση.

Όπως είναι γνωστό, η έρευνα του FBI είχε ως αφετηρία τις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων, κάποιοι εκ των οποίων φέρονται να είναι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis που ήταν σε θέση να γνωρίζουν τις διαδρομές του χρήματος. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis είναι συνολικά έξι. Οι τρεις έχουν καταθέσει στις αμερικανικές ερευνητικές Αρχές και οι άλλοι τρεις στην Ελλάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους μάρτυρες είναι κοινός, δηλαδή έχει καταθέσει και στις δύο έρευνες.

Τα νέα στοιχεία του FBI αναμένεται να δώσουν δυναμική στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Ωστόσο, ενδέχεται να ανάψουν νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά τις εργασίες της η προανακριτική επιτροπή που αποφάσισε η Βουλή για την υπόθεση στις 22 ΦεβρουαρίουΗ πρώτη συνεδρίαση έχει οριστεί από τη διάσκεψη των προέδρων να γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα και θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Θα εκλεγεί το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής και θα καθοριστεί η συχνότητα των συνεδριάσεών

«The New Daily Mail» 
Newsroom