ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

ΕΞΩΔΙΚΟ ΦΡΑΤΖΗ ΣΤΗ NOVARTIS

Εξώδικο στην Novartis απέστειλε ο πρώην Aντιπρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Φρουζής, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την πολύκροτη υπόθεση. Με το εξώδικο, ο πάλαι ποτέ «ισχυρός άνδρας» της εταιρείας, ζητά από την Novartis να διαβεβαιώσει την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ότι εκείνος «ουδεμία πρόσβαση σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, είτε στην Ελλάδα  είτε στο εξωτερικό» έχει.

Αναλυτικά το εξώδικο

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, από το έτος 2007 έως το έτος 2015 συνδέθηκα εργασιακά μαζί σας, διατηρώντας τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου σας. Αντικείμενο της εργασίας μου υπήρξε, κατά κύριο λόγο, η εκπροσώπησή σας στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του οποίου είχα την τιμή να διατελέσω Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος επί τρία έτη αντιστοίχως, καθώς και η διεύθυνση του τμήματος Market Access της εταιρείας σας.

»Τις τελευταίες εβδομάδες, το πανελλήνιο έχει συγκλονισθεί από τη δημοσιοποίηση της λεγάμενης "υπόθεσης Novartis", στο πλαίσιο της οποίας έχει ασκηθεί εις βάρος μου ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας από κοινού, καθώς φέρομαι, κατόπιν συναπόφασης και κοινού σχεδιασμού με ανώτατα στελέχη της εταιρείας σας αλλά και της μητρικής σας εταιρείας, να δωροδόκησα πληθώρα προσώπων, με σκοπό τον προσπορισμό σ’ εσάς και τη μητρική σας εταιρεία παράνομου περιουσιακού οφέλους, ανερχόμενου σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η ανωτέρω κατηγορία, ερειδόμενη αποκλειστικά και μόνον στις καταθέσεις ανωνύμων μαρτύρων, είναι παντελώς ψευδής, θα αντικρούσω δε αυτήν όταν κληθώ από τον αρμόδιο Ανακριτή. Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που έχει διαδράμει από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης μέχρι σήμερα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας τερατωδώς ψευδή γεγονότα, τα οποία έχουν επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή.

»Μεταξύ αυτών και η "πληροφορία" ότι διατηρούσατε εταιρικό λογαριασμό, στον οποίον δήθεν είχα το δικαίωμα υπογραφής και διαχείρισης των χρημάτων μέχρι του ποσού των 1.000.000 ευρώ ανά περίπτωση καθώς και ότι δήθεν είχα πρόσβαση σε "τροφοδότη" λογαριασμό της μητρικής σας εταιρείας, που τηρείτο σε τράπεζα του εξωτερικού, τους οποίους (λογαριασμούς) χρησιμοποίησα προκειμένου να δωροδοκήσω πολιτικά και άλλα πρόσωπα, με ποσά που ανέρχονται συνολικά περί τα 50.000.000 ευρώ!

»Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα ανωτέρω είναι παντελώς ψευδή, καθώς ουδέποτε κατά τη διάρκεια της εργασιακής σχέσης που με συνέδεε μαζί σας είχα πρόσβαση σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό είτε δικό σας είτε της μητρικής σας εταιρείας και ουδέποτε ανέλαβα ή διακίνησα οποιοδήποτε ποσό. Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι ουδέποτε διέπραξα για λογαριασμό σας ή γα λογαριασμό της μητρικής σας εταιρείας οποιαδήποτε παράνομη πράξη πολλώ δε μάλλον αυτές που μου αποδίδονται κατά τρόπο χονδροειδώς ψευδή. Επειδή, όπως προανέφερα, από τη δημοσιοποίηση της εν λόγω υπόθεσης έχω υποστεί συντριπτικό πλήγμα στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή, καθώς έχω διασυρθεί στο πανελλήνιο ως το άτομο που, για λογαριασμό σας αλλά και της μητρικής σας εταιρείας, προέβην σε σωρεία δωροδοκιών.

»Για τους λόγους αυτούς
Και με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μου

Σας καλώ όπως δι' εκπροσώπου σας εμφανισθείτε ενώπιον της Εισαγγελέως Διαφθοράς Κας Ελένης Τουλουπάκη, προκειμένου να δηλώσετε ότι ουδεμία πρόσβαση είχα σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό σας ή της μητρικής σας εταιρείας, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, προσκομίζοντας ταυτόχρονα την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών σας καθ’ όλο το διάστημα της εργασιακής σχέσης που με συνέδεε μαζί σας, από την πρόσληψή μου μέχρι την αποχώρησή μου, προκειμένου, με τον τρόπο αυτό, να αποδειχθεί ότι ουδέποτε ανέλαβα ή διακίνησα οποιοδήποτε ποσό από τους λογαριασμούς σας ή της μητρικής σας εταιρείας.

»Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμια την παρούσα προς εκείνην προς την οποία απευθύνεται, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αφού προηγουμένου την αντιγράψει ολόκληρη στην περί επιδόσεως έκθεσή του.

Αθήνα, 28 Φεβρουάριου 2018
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι»

«The New Daily Mail» 
Newsroom