ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Ν.Δ.: ΟΙ «ΚΛΟΥΖΩ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες με ανακοίνωσή της η Ν.Δ., με αφορμή την υπόθεση Novartis, κάνοντας λόγο για «Κλουζώ» του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι «εφευρίσκουν» καθημερινά πλέον και νέες «αποκαλύψεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογραφικές τους παραφυάδες, εφευρίσκουν καθημερινά πλέον και νέες ''αποκαλύψεις'' για τη Novartis. Το τραγελαφικό όμως είναι ότι η μόνη ουσιαστική αποκάλυψη έμελλε να είναι πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα. Την ίδια μέρα (26 Νοεμβρίου του 2013) που ο κ. Φρουζής ζητούσε με συνέντευξη Τύπου την απόσυρση τροπολογίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την μείωση της τιμής των φαρμάκων, ο κ. Τσίπρας παραχώρησε και εκείνος έκτακτη συνέντευξη Τύπου ζητώντας ακριβώς το ίδιο. Να μην μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα. Άραγε τι έχει να πει για αυτή τη ''σύμπτωση'' ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός συκοφάντης;».

Δ. Τζανακόπουλος: Αξιοθρήνητη προσπάθεια από τη Ν.Δ. πως δεν φέρει ευθύνες για τη Novartis

Για αξιοθρήνητη προσπάθεια της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά να «πείσουν όχι πως οι ίδιοι δε φέρουν βαρύτατες ευθύνες, τουλάχιστον πολιτικές προς το παρόν, για το σκάνδαλο Novartis, αλλά πως όλοι είναι ίδιοι με αυτούς», έκανε λόγο με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Απευθυνόμενος στη Ν.Δ. ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει: «Επειδή επιδεικνύουν δυσκολία αντίληψης , τους επαναλαμβάνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλήσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα τους επιχειρηματικά συμφέροντα».

Παράλληλα, με αφορμή ανακοίνωση της Ν.Δ., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας καλούσε σε διάλογο από το 2013. «Πραγματικά η τότε κυβέρνηση είχε στόχο τη μείωση της δαπάνης και ενδιαφερόταν για την εξασφάλιση επάρκειας σε φάρμακα και προειδοποιούσε πως "αν η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας", αυτό "θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα". Σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ό,τι και να σκαρφιστούν για αντιπερισπασμό, το ερώτημα γιατί ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε με "ραβασάκι" τον κ. Φρουζή στον "ταμία" του Κράτους, Χρήστο Σταϊκούρα παραμένει. Και αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να απαντήσουν», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Τζανακόπουλου.

«The New Daily Mail» 
Newsroom