ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS

Μαξίμου: η ΝΔ το βάζει στα πόδια...
Αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, κατηγορώντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι δεν επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η αντιπολίτευση αποχώρησε έως ότου αποφασίσει η Επιτροπή εάν είναι αρμόδια ή αναρμόδια για να εξετάσει την υπόθεση.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέτει ως όρο για να παραμείνει, να γίνει αποδεκτό το αίτημα να κληθούν μάρτυρες, με πρώτο τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Ο βουλευτής της και μέλος της Επιτροπής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, κατηγόρησε την πλειοψηφία για παρελκυστική πρακτική και ανέφερε πως και σήμερα, η πλειοψηφία θέλει να ασχοληθεί με ζητήματα ψηλάφησης των αρμοδιοτήτων της. «Θέλουν να μας πάνε σε άλλη μια συνεδρίαση να κλείσουν μετά για το Πάσχα και να έχει μείνει μόνο το επικοινωνιακό κομμάτι».

Σε δήλωση του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ''Ποταμιού'', Γιώργος Αμυράς ανέφερε: «Σήμερα η κυβέρνηση οδήγησε σε ευθανασία την προανακριτική της Novartis. Είναι απαράδεκτο. Εμείς αποχωρούμε. Δεν θα γίνουμε φόντο και ταπετσαρία σε ένα φτηνό πολιτικό κόλπο. Και κάτι ακόμα. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μας έχει πει τη δική της άποψη για το αν έχει αρμοδιότητα ή όχι η προανακριτική. Αυτό το θεωρώ αδιανόητο. Είναι φτηνό πολιτικό κόλπο και κρίμα γιατί απ' ότι φαίνεται από το "όλα στο φως" θα πάμε στο "όλα στο σκότος».

«Σήμερα θα συζητήσουμε τις προτάσεις, έχουμε κι εμείς πρόταση», δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόταση της πλειοψηφίας είναι να καταθέσουν οι εννέα εμπλεκόμενοι, πλην του κ. Βενιζέλου που έχει καταθέσει τις απόψεις του.

Μαξίμου: η ΝΔ το βάζει στα πόδια...

«Η Ν.Δ. υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis το βάζει στα πόδια από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου. Η προαναγγελθείσα και προμελετημένη αποχώρηση της Ν.Δ. και όσων την ακολούθησαν είναι άλλη μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου» σχολιάζει το Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Η άτακτη και απροσχημάτιστη φυγή της ΝΔ από την συνταγματικά επιτασσόμενη διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής έρχεται μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει άσκοπη χρονοτριβή και καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την διαλεύκανση της υπόθεσης. Ότι και αν μηχανευτεί η Ν.Δ. και ο Πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ