ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

ΙΣΑ: ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΕΠΙΖΗΜΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Άπλετο φως στο σκάνδαλο της Novartis και λήψη μέτρων προκειμένου να αποτρέπονται παράνομες και επιζήμιες πρακτικές, ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Επισημαίνει ότι είναι «υποχρέωση και ευθύνη της πολιτείας, να δημιουργήσει τις αναγκαίες ασφαλιστικές δικλίδες, προκειμένου να αποτρέπονται παράνομες και επιζήμιες πρακτικές, όπως αυτές που οδήγησαν στο σκάνδαλο της Novartis».

Ωστόσο, αναφέρει πως οι υπερβολικές απόψεις που έχουν εκφραστεί με αφορμή αυτή την υπόθεση, εναντίον όλων των μελών του ιατρικού σώματος, «αποτελούν πλήγμα, για τη δημόσια υγεία καθώς διαρρηγνύουν τη σχέση εμπιστοσύνης του γιατρού με τον ασθενή που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμόρφωση στη θεραπεία. Επιπρόσθετα γίνεται άκριτη δυσφήμηση της διαδικασίας της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης που αποτελεί καθήκον του γιατρού και προϋπόθεση ορθής άσκησης του επιστημονικού του έργου».

Τονίζει πως η πολιτεία οφείλει να παρέχει τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση μέσα από τον έλεγχο των διαδικασιών που ορίζει ο νόμος και να διασφαλίζει ορθές πρακτικές και διαφάνεια. Αναφέρει δε πως, παρότι ήδη έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, για την αντιμετώπιση της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, όπως είναι η θέσπιση των θεραπευτικών διαγνωστικών πρωτοκόλλων, η διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών κ.λπ., «η πολιτεία έχει επιδείξει πρωτοφανή αδυναμία και αδιαφορία να τα υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια». «Θα πρέπει να σταματήσει η δυσφήμηση όλου του ιατρικού σώματος, να εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται σε παράνομες πρακτικές και να τιμωρηθούν με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom