ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΦΥΓΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Για «τακτική φυγή» της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την αποχώρησή της από την προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis. «Δεν πρόκειται περί άτακτης φυγής, αλλά τακτικής φυγής, μέσω της αποφυγής για μία συζήτηση και εξέταση κατ' αρχήν των αναφερομένων πολιτικών προσώπων, για τα οποία η Βουλή έχει αναλάβει κατά το Σύνταγμα την πρωτοβουλία, όπως θα έπρεπε, την αποφυγή αυτού του τύπου της περαιτέρω διερεύνησης, μέχρις ότου το θέμα πάει ξανά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πορισματικά, στη Δικαιοσύνη» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Αυτή η τακτική δυστυχώς δεν βοηθάει στην αποκάλυψη των όποιων πραγματικών πλευρών, που είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν, της αλήθειας, σε αυτή την ιστορία», σημείωσε ο κ. Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι «η κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη και όχι μόνο για τη Novartis, αλλά για όλα όσα δείχνουν το πώς έφτασε η χώρα εκεί που έφτασε». 

Επισήμανε παράλληλα ότι «οι πολιτικοί με την μεγαλύτερη ευαισθησία που θα πρέπει να μας διακρίνει, θα πρέπει να βοηθούμε μέσα από τις συνταγματικές επιταγές και διαδικασίες, εν προκειμένω της προκαταρκτικής που έχει ξεκινήσει τις εργασίες της, να μην δυσκολεύουμε αυτές τις διαδικασίες». Διαφορετικά, όπως είπε, «από τις κραυγές για σκευωρία σιγά-σιγά αναφύεται και μία προβληματική για μία μεθοδευμένη συγκάλυψη, την οποία δεν θα πρέπει ούτε εν συνόλω ούτε επί μέρους το πολιτικό σύστημα να πάρει πάνω του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος της Βουλής καυτηρίασε την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών, χαρακτηρίζοντάς την «αναχρονιστική αναδίπλωση» που ενεργοποιήθηκε από κύκλους της Εκκλησίας.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom