ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS

Υπέρ της δημόσιας συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis, τάχθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος ΚαραθανασόπουλοςΜιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Πρώτο Θέμα'', ο κ. Καραθανασόπουλος διευκρίνισε ότι με τη δημόσια συζήτηση αποφεύγονται οι κατ' επιλογήν διαρροές και η παραπληροφόρηση, εσκεμμένη ή επιλεγμένη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ, η Επιτροπή πρέπει να κάνει έρευνα σε βάθος, παράλληλα με την έρευνα που «τρέχει» με τη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι επειδή είναι και πολιτικό όργανο μπορεί και πρέπει να εξετάσει σε βάθος ακόμα και αδικήματα που έχουν παραγραφεί.
«Η Επιτροπή πρέπει να εξετάσει και τους μάρτυρες που εμφανίζονται ως προστατευόμενοι και μάλιστα με τη φυσική τους παρουσία» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ από θέση αρχών έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες. Παράλληλα, κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης και των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που όταν ψηφιζόταν ο σχετικός νόμος είχαν εντελώς αντίθετη θέση από αυτή που κρατούν τώρα.

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ ενδέχεται να αποχωρήσει από τις εργασίες της Επιτροπής, εάν η πλειοψηφία της απορρίψει τα αιτήματά του, είπε: «Το ποια στάση ακριβώς θα κρατήσουμε, θα εκτιμηθεί από την εξέλιξη των γεγονότων, από την πορεία των εργασιών της επιτροπής και απο την συλλογική απόφαση που θα πάρουμε ως κόμμα».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom