ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

ΔΗΣΥ: Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ NOVARTIS

Την απόλυτη και πλήρη αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης Novartis έχει η Βουλή και η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, επανέλαβε στη σημερινή συνεδρίαση ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει, ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τόνισε ότι προσέρχεται στην ειδική επιτροπή την προσεχή Τρίτη, κατόπιν της επιστολής που είχε αποστείλει με την ένσταση απαραδέκτου για τη διαδικασία που ακολουθείται. Ο κ. Παπαθεοδώρου επέμεινε ότι το κύριο αντικείμενο της παρουσίας του Ευ. Βενιζέλου στην επιτροπή είναι η ένσταση που έχει κάνει, με τις δύο επιστολές του.

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία του ΚΚΕ ότι ΔΗΣΥ και ''Ποτάμι'' μαζί με την κυβερνητική πλειοψηφία μεθοδεύουν τη συσκότιση του σκανδάλου, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι «δεν υπάρχει χώρος αναζήτησης αρμοδιότητας από τη στιγμή που το Σύνταγμα λέει πως η Βουλή, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, έχει κάθε αρμοδιότητα».

«Συνεπώς, έχουμε την αρμοδιότητα. Μετά λοιπόν την παρουσία του κ. Βενιζέλου στην Επιτροπή, την προσεχή Τρίτη, πρέπει να προχωρήσουμε σε προτάσεις για τον προγραμματισμό και να κόψουμε τις αναζητήσεις περί της αρμοδιότητας» δήλωσε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ και έκανε γνωστό ότι είναι έτοιμος να καταθέσει προτάσεις για κλήση μαρτύρων, με πρώτους τους ανώνυμους μάρτυρες, ότι θέλει η επιτροπή να εργαστεί συστηματικά και να μην αναλωθεί ο χρόνος στο ζήτημα της αρμοδιότητας και σε ανύπαρκτα θέματα, διότι αυτό θα είναι μια τακτική συγκάλυψης.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom