ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΧΩΡΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


«Δεν είναι δυνατόν να λέει άλλα πράγματα ο κ. Καμμένος, ο κ. Κουβέλης και ο Τσίπρας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με αφορμή το θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες. Η εξωτερική πολιτική και ο χώρος της άμυνας δεν προσφέρεται για παιχνίδια, σημείωσε για να προσθέσει ότι με τις κινήσεις της κυβέρνησης «απειλείται το κύρος της χώρας από την ανεπάρκεια και τον ερασιτεχνισμό σας».
Ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής κάλεσε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει  ότι με αυτά που κάνει «δοκιμάζει τις σχέσεις με τους συμμάχους μας και τραυματίζει  το εσωτερικό αίσθημα ασφάλειας».Μιλώντας για το νομοσχέδιο που αφορά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, είπε ότι αποτελεί την ταυτότητα της κυβέρνησης. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σημείωσε, θα κληθούν να ψηφίσουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom