ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Έρευνα σε όλες τις καταθέσεις, σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες καθώς και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία, μετοχές κλπ., για τα 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση της Novartis, ζήτησε με έγγραφο της η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Στο έγγραφο, το οποίο εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητείται από την εισαγγελέα να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς των περιουσιακών στοιχείων των 10 πολιτικών προσώπων για τα οποία η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή καθώς και των συζύγους των και των ενήλικων τέκνων τους, δηλαδή, συνολικά 38 άτομα.

Η παραγγελία αφορά τους: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Αδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα, ενώ διενεργούνται παράλληλα και οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής και, για τα πολιτικά πρόσωπα, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και στο πλαίσιο αυτό δόθηκε προφανώς η παραγγελία προς τις τράπεζες. Ήδη η εισαγγελία είχε κινηθεί και για χιλιάδες μη πολιτικά πρόσωπα, κυρίως γιατρούς οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis.

«The New Daily Mail» 
Newsroom