ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Αποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, μετά την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Ν.Δ. δεν προτίθεται να συμμετάσχει «σε μια ψηφοφορία φιάσκο με δέκα κάλπες ντροπής».«Αυτή την άθλια μεθόδευση αρνούμαστε να τη νομιμοποιήσουμε», πρόσθεσε.
«The New Daily Mail» 
Newsroom