ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


«Να μην κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, στην εξέλιξη, στη λογική, στα δικαιώματα», ζήτησε ο επικεφαλής του ''Ποταμιού'' Σταύρος Θεοδωράκης από τους «προοδευτικούς», όπως είπε, βουλευτές, τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και όχι μόνο από μια κυβερνητική εναλλαγή.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο πλαίσιο αναδοχής και υιοθεσίας, είπε ότι το άρθρο 8 ήρθε στη Βουλή λόγω της αταλάντευτης θέσης του Ποταμιού και χαιρέτισε το γεγονός ότι θα ψηφιστεί από τους περισσότερους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.
Επεσήμανε όμως, ότι, κάποιοι που δεν ψηφίζουν το άρθρο 8, «το κάνουν γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις των συντηρητικών, φοβούνται να συγκρουστούν με τις προκαταλήψεις και -για να μην πάρουν θέση- το ανάγουν δήθεν σε μεγάλη πολιτική σύγκρουση».
Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι, όταν ήταν αντιπολίτευση, «σαμπόταραν» ακόμη και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας, όμως ότι, η χώρα δεν προχωράει με ρεβανσισμούς και καπρίτσια.
Τόνισε, δε, ότι, «τα θέματα αυτά δεν πρέπει να είναι αφορμή για πολιτικάντικες συγκρούσεις» και κατέθεσε στα πρακτικά το κείμενο παρέμβαση 83 Ελλήνων πανεπιστημιακών από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικών με την ψυχολογία.
«The New Daily Mail» 
Newsroom