ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΜΗ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ - ΒΑΘΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


«Βαθιά συντηρητικό» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την υιοθεσία, επέκρινε όσους αντιτίθενται στο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλη κοινωνική τομή» εκφράζοντας την απορία «γιατί όλες αυτές τις ημέρες δεν συζητάμε στη δημόσια σφαίρα για την ουσία του ν/σ, αλλά για μία λεπτομέρειά του που αφορά των σεξουαλικό προσανατολισμό των υποψήφιων προς αναδοχή γονέων».
Όπως είπε: «Μία μερίδα συναδέλφων μας το κάνει αυτό γιατί αρέσκεται να αναπαράγει στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα, μία άλλη μερίδα το κάνει επειδή αυτό που την τρέφει είναι το μίσος για τον συνάνθρωπο, για τον αλλόθρησκο, για τον ξένο, τον διαφορετικό». Και υπάρχει και μία άλλη μερίδα, συνέχισε, «που αναπαράγει με υποκρισία φοβικά σύνδρομα και στερεότυπα στο όνομα μίας θρησκείας που είναι δομημένη στον άξονα της αγάπης προς τον συνάνθρωπο».
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε ουσιαστικό βήμα που κάνει η κυβέρνηση σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων». «Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς στις αρχές της προόδου και της ισότητας», συνέχισε.
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «θεσμική τομή» το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, σημειώνοντας πως «το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που στερούνται τη δυνατότητα να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή και μεγαλώνουν σε ιδρύματα». Τα παιδιά αυτά, όπως είπε, «ήταν σχεδόν αόρατα στα μάτια της Πολιτείας, παιδιά ενός κατώτερου θεού».
«The New Daily Mail» 
Newsroom