ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΕμείς βγαίνοντας από τα μνημόνια είμαστε σε καλύτερη θέση από ό,τι ήταν άλλες χώρες όταν έβγαιναν από τα δικά τους προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Μιλώντας στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, επεσήμανε πως «ό,τι έγινε με την Πορτογαλία θα γίνει και μ' εμάς».
Τόνισε επιπλέον ότι έχει φύγει από τη μέση ο μηχανισμός πίεσης που πολλές φορές λειτουργούσε ως μηχανισμός εκβιασμού.
Νωρίτερα, κατά την πρώτη του τοποθέτηση, σημείωσε ότι «το σχέδιο για την ανάπτυξη βρίσκεται σε ρήξη με το παρελθόν και σε αντιπαράθεση με τον νεοφιλελευθερισμό».
Όπως πρόσθεσε, το σχέδιο «έχει βασιστεί στην προσπάθεια που έγινε τα τρία προηγούμενα χρόνια του ΚΕΠΕ, με υπουργό τον κ. Σταθάκη, του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, που στο μεταξύ δημιουργήθηκε από τον κ. Σταθάκη και προχώρησε από τον κ. Παπαδημητρίου για να γίνει μια τελική προσπάθεια από επιτροπή υπό τον κ. Χαρίτση που συνέταξε το τελικό κείμενο».
Προηγήθηκαν, εξάλλου, όπως είπε, πολλές διαβουλεύσεις με φορείς παραγωγικούς και κοινωνικούς και το τελικό κείμενο συσσωρεύει την εμπειρία από τα περιφερειακά συνέδρια καθώς και τη διαβούλευση και τις παρατηρήσεις και προτάσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
ΑΜΠΕ«The New Daily Mail» 
Newsroom