ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS

Κορυφώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον ενόψει της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας την Παρασκευή, αντικείμενο της οποίας ως γνωστόν θα είναι η συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής, και η διεξαγωγή ψηφοφορίας επ’ αυτού, καθώς τουλάχιστον οκτώ από τα δέκα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα προηγούμενων κυβερνήσεων που βρέθηκαν στο στόχαστρο και εντός Βουλής για την υπόθεση Novartis, έχουν λάβει την απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, να τοποθετηθούν προφορικά ή μέσω υπομνήματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, θα παρέμβουν με ομιλίες οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Αδ. Γεωργιάδης, Γ. Κουτρουμάνης, Ανδρ. Λοβέρδος, Ανδ. Λυκουρέντζος, Ι. Στουρνάρας, ενώ υπόμνημα αναμένεται να στείλει για τη συνεδρίαση της Εθνικής Αντιπροσωπείας ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση αναμένεται να αρχίσει στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
«The New Daily Mail» 
Newsroom