ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ NOVARTIS


Επιτομή του αλυτρωτισμού χαρακτήρισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος την πρόταση «Μακεδονία του Ίλιντεν» για την ονομασία της πΓΔΜ.
«Η ''Μακεδονία του Ίλιντεν'' είναι ο αλυτρωτισμός αυτοπροσώπως», υπογράμμισε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis και πρόσθεσε ότι αναμένει διάψευση από την κυβέρνηση. Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση «να διαβάσει ιστορία» και «να μην παίζει με κρίσιμα κεφάλαιά της».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε έξοδο προς στο πουθενά και απόλυτη αβεβαιότητα», ενώ έκανε λόγο για παταγώδη κατάρρευση της «καθαρής εξόδου».
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, είπε ότι αρχίζει ο εφιάλτης της κυβέρνησης και σχολίασε: «Άνθρακες ο θησαυρός». Αναφερόμενος στον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είπε ότι «ο νέος Γαλιλαίος εμφανίστηκε προηγουμένως ενώπιον σας και είπε ότι ''η Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών... αλλά δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα''. Στρίβειν δια του αρραβώνος».
Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η μόνη λύση για τη χώρα, είναι η διενέργεια εκλογών, σημειώνοντας πως «ο εκβιασμός των θεσμών δεν θα περάσει. Ο σφετερισμός της εξουσίας θα ανακοπεί». Κατηγόρησε επιπλέον την κυβέρνηση ότι κάνει «άσχημα παιχνίδια εργαλειοποίησης και ταπείνωσης της δικαιοσύνης» και τόνισε: «Έχετε υποστεί πολιτική, δικανική και ηθική ήττα».
«The New Daily Mail» 
Newsroom