ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, υπέρ της διάταξης τάχθηκαν 241 βουλευτές, ενώ εναντίον μόλις 31. Ως αποτέλεσμα, το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν.
Την ίδια ώρα, τα άρθρα 25 και 56, τα οποία προβλέπουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά.
Η τροπολογία, επιπλέον, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, έλαβε τη θετική ψήφο 149 βουλευτών, ενώ καταψηφίστηκε από 122.
Επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους υπέρ και 123 εναντίον.

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Για ένα κρεσέντο ύβρεων από πλευράς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής. «Αυτό το κρεσέντο ύβρεων είναι ένδειξη αμηχανίας και κάνει τον ομιλητή κωμικό και γραφικό», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι στην εξηντάλεπτη ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε μόνο δέκα λεπτά στο θέμα της ΟικονομίαςΌπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στην απόφαση του eurogroup για το χρέος. «Όλοι οι οίκοι αξιολόγησης, όλος ο κόσμος αποδέχτηκε πως με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου το ελληνικό χρέος κατέστη βιώσιμο», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός απάντησε στις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πόσο καταστροφικά είναι για τη χώρα τα υπερπλεονάσματα. «Υπάρχει κανείς που να πέτυχε κάτι καλύτερο; Γιατί εγώ δεν θυμάμαι να πέτυχε κανείς κάτι καλύτερο», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στα βέλη της Ν.Δ. σε ό,τι αφορά το χρηματοδοτικό μαξιλάρι ο κ. Τσίπρας σημείωσε αυτό προέκυψε από τις εκταμιέυσεις του ΕSM καθώς και τις δοκιμαστικές εξόδους που πραγματοποίησε η χώρα στις αγορές. «Δεν προέκυψαν από τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό και πως η κυβέρνηση του σύντομα θα τις μηδενήσει.

«Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι διαπραγματευτεί μείωση πλεονασμάτων μετά από ένα δημιουργικό σοκ. Ποιο είναι αυτό το σοκ; Το 12ωρο της εργασίας, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η καθήλωση του κατώτατου μισθού, η μείωση των δαπανών σε υγεία και παιδεία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για κρυφή ατζέντα της Ν.Δ. η οποία είναι «ατζέντα απολύσεων και κατεδάφισης. Αυτό είναι το δημιουργικό σοκ του κ. Μητσοτάκη. Είναι ένα τρισχειρότερο μνημόνιο προς τον ελληνικό λαό. Ευτυχώς το πρόγραμμα αυτό θα μείνει στο συρτάρι».

«The New Daily Mail» 
Newsroom