Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα η φωνή έσπασε την σιωπή, είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα του ότι στο τέλος της συζήτησης θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στην κοινή μας γραμμή για την αντιμετώπιση της ουσίας του προβλήματος. «Είχαμε ένα κύμα αποκαλύψεων μετά τις καταγγελίες Σοφίας Μπεκατώρου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και, εξήγησε πως «προκάλεσα αυτή τη συζήτηση γιατί αυτή η διαδικασία εξυγίανσης κινδυνεύει να χάσει το στόχο της, να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Λες και το έγκλημα έχει χρώμα και η ντροπή ιδεολογία».

Η αντιμετώπισή τους, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, προϋποθέτει συνεργασία πολιτείας και πολιτών, δράση Κράτους δικαίου και την αντίδραση της κοινωνίας δικαίου. «Δεν είναι τυχαίο ότι στη χώρα μας όλα αυτά ξεκίνησαν από τη μαρτυρία Σοφίας Μπεκατώρου στις 16 Ιανουαρίου σε εκδήλωση της Γ.Γ. Αθλητισμού, πρωτοβουλία που χαιρέτησα αμέσως» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης«Επικοινώνησα μαζί της και τη χαρακτήρισα Ολυμπιονίκη της εμπιστοσύνης. Αντίστοιχα όλα τα κόμματα χαιρέτησαν αυτή τη γενναία πράξη. Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Αυτούς τους τρεις παράλληλους δρόμους επιχειρεί να κλείσει ο εκτροχιασμός και ο υποβιβασμός της δημόσιας συζήτησης», συνέχισε. 

Υπογραμμίζοντας πως το κίνημα #metoo είναι σημαντικό για την ελληνική κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το πρόβλημα υπάρχει, καραδοκεί, αφήνει παντού πληγές». «Το #metoo ήρθε το 2021 στην Ελλάδα, είναι ένα κίνημα υγειές και αφορά όλες τις πτυχές της ζωής».  Όπως είπε, πλέον έχει διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσει στην κάθαρση καθώς παλιότερα ανάλογα φαινόμενα τα σκέπαζε η αδιαφορία. «Σήμερα η φωνή έσπασε την σιωπή, είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια», είπε. 

Διακρίνοντας πως η κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ καθώς άρχισε να μαθαίνει τις κρυφές της όψεις, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα. «Ένα καινούριο κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών διακινείται. Σαν οι βιαστές να διαχωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση του ελληνικού #ΜeΤoo», είπε τονίζοντας πως η σημασία των αποκαλύψεων ακυρώνεται από τις φήμες. «Η σύγχυση είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης», ανέφερε. «Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει και απαξιώνει το metoo», πρόσθεσε. Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, υποστήριξε ότι η λάσπη που εκτινάσσεσαι κρύβει από την κοινωνία τους ενόχους και τα μεγάλα ζητήματα, τα θύματα δηλαδή να μιλήσουν και η κοινωνία να αφυπνιστεί.

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε κατά μέτωπο στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Κατηγορείτε την Κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;» αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός. «Με πιο θράσος γίνονται χυδαίες αναρτήσεις με υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και ευθύνες Μαξίμου;» ρώτησε. Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει ως πατέρας δυο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών.

«Μίλησα για τις δημοσιεύσεις των βουλευτών σας. Είστε υπόλογος για τους βουλευτές σας. Να πάρετε θέση για αυτή τη λάσπη η οποία εκτοξεύεται προς μια ολόκληρη παράταξη που γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι για να τη διασύρουν τα τρολ της Κουμουνδούρου» τόνισε, απευθυνόμενος στον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπό κανονικές συνθήκες το αντικείμενο της συζήτησης θα ήταν διαφορετικό. Μία τέτοια αντιπαράθεση δεν αξίζει σε αυτό που ζητά η κοινωνία. Γίνεται για να υπάρξει κάθαρση του πολιτικού κλίματος» συνέχισε ο Πρωθυπουργός. «Μακάρι, το εύχομαι, να αποκηρύξετε ανοικτά αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές. Να ακούσουμε καθαρές κουβέντες. Αλλά επιλέξατε να μετατρέψετε ένα κοινωνικό θέμα εθνικών διαστάσεων σε ένα ύπουλο χτύπημα και πλήγμα, υποτίθεται, στο προσωπικό μου κύρος. Τώρα αποφασίσατε να επενδύσετε στην επίπλαστη ηθικολογία. Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη ποντάροντας σε ένα θέμα γνωρίζοντας καλά το λαϊκισμό που θα μεταμορφώσει τους γερμανοτσολιάδες του 2011 στους παιδεραστές του 2021».

Δευτερολογία Πρωθυπουργού


«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ