Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Κουτσούμπας: Έχετε πολιτικές ευθύνες κύριε Μητσοτάκη

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας σε όσους και όσες με την γενναία στάση τους άνοιξαν το δρόμο για να έρθουν στο φως αποτρόπαιες πράξεις. Για να φτάσουν στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι. Για να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες για μια πραγματικότητα δυσώδη» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Είπε ο Πρωθυπουργός ότι η Κυβέρνηση απέσυρε και οδήγησε στη Δικαιοσύνη τον Λιγνάδη. Όχι κύριε Μητσοτάκη, τον Λιγνάδη τον απέσυραν και τον οδήγησαν στη Δικαιοσύνη τα θύματα του και η κατακραυγή των ανθρώπων που συνέβαλαν να αναδειχθεί το θέμα. Εσείς αναγκαστήκατε να συρθείτε πίσω από τις εξελίξεις για να κρύψετε τις πολιτικές ευθύνες και τις δικές σας και της Υπουργού σας».
«Πολιτικές ευθύνες έχετε κύριε Μητσοτάκη αφού ήταν σε γνώση σας οι χειρισμοί της κυρίας Υπουργού στο συγκεκριμένα θέμα όταν άρχισε να αποκαλύπτετε το σκάνδαλο και να περνά από τους ψιθύρους και τις φήμες στις συγκεκριμένες καταγγελίες» ανέφερε ο Δ. ΚουτσούμπαςΣημείωσε πως τα φώτα πρέπει να στραφούν στους οικονομικούς, κοινωνικούς και εργασιακούς καταναγκασμούς που διευκολύνουν τους δράστες και φιμώνουν τα θύματα.
Συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να απεμπλακούν οι ΜΚΟ από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και τα θύματα κακοποίησης, επισημαίνοντας πως απαιτείται γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για την πρόληψη και την προστασία των θυμάτων βίας. Παράλληλα αναφέρθηκε στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα,  που όπως σημείωσε έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και διατήρησε η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι μειώθηκαν οι ανώτατες ποινές ακόμα και για ειδεχθή εγκλήματα.
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ