Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Τσίπρας: Το «λεφτά υπάρχουν» του κ. Μητσοτάκη, ρεκόρ ακρίβειας και εκτροχιασμός αλά καρτ

Τ
ο μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν σαφές: Λεφτά υπάρχουν για «καπέλα» σε εξοπλιστικά δισεκατομμυρίων για να καλύψουν το έλλειμμα στρατηγικής και διπλωματίας, αλλά δεν υπάρχουν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, των λογαριασμών ρεύματος και των ανατιμήσεων σε καύσιμα και τρόφιμα.

«Ό,τι θεωρούμε θετικό το υπερψηφίζουμε, ό,τι θεωρούμε προβληματικό ή υπάρχουν ενδείξεις αδιαφάνειας και σκανδαλώδεις υπερκοστολογήσεις, δεν θα τα υπερψηφίσουμε. Είναι στάση έντιμη και στάση αρχών, είναι στάση ευθύνης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρωθυπουργός, εμμένοντας κυρίως στο 1 δις ευρώ των επιπλέον 6 Ραφάλ, πέρα των 18 που είχε ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, «για τα οποία έμαθε το Γενικό Επιτελείο Στρατού από τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ» καθώς και για τη «σκανδαλώδη σύμβαση για το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, κόστους 2 δις. ευρώ. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τα χρήματα και τους κόπους του λαού, τρία δις ευρώ είναι τρία δις» τόνισε, θέτοντας ευθέως ζήτημα αξιοπιστίας και σκιών στη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος με αναφορά στην αποστροφή της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά σε «Μαξίμου ΑΕ». Αποδέκτες του μηνύματος ήταν προπαντός ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του που αρνούνται προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ, ωστόσο δεν ήταν ο μόνος.

Χωρίς να κατονομάσει, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε δις σε «λαλίστατους» που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για δημοσιονομικό εκτροχιασμό και επιστροφή στα πλεονάσματα, φωτογραφίζοντας τον κ. Στουρνάρα, με αφορμή την παρέμβασή του στην ''Καθημερινή της Κυριακής'', η οποία προκάλεσε «πονοκέφαλο» και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και την οργή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.


Σοκ από το ρεκόρ πληθωρισμού

Λίγα λεπτά πριν βρεθούν αντιμέτωποι από το βήμα της Βουλής Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου που έσπασε αρνητικό ρεκόρ 25ετίας με έκρηξη ανατιμήσεων σε όλα τα καύσιμα και τα βασικά ήδη διατροφής, προϊδέαζε για το επίδικο που θα έβαζε η Κουμουνδούρου στη συζήτηση.

«Αφού μπορούμε να δαπανάμε γιατί δεν μειώνετε το ΕΦΚ στα καύσιμα, γιατί δεν επιστρέφετε τον φόρο από το αγροτικό πετρέλαιο, γιατί δεν στηρίζετε τα νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα Φροντιστήρια των παιδιών τους» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «θράσος» τη δήλωση Μητσοτάκη πως «δεν θα επιστρέψουμε στην εποχή των ελλειμμάτων και της διεθνούς ανυποληψίας», την ώρα που το «καπέλο» στα εξοπλιστικά είναι τουλάχιστον 3 δις. ευρώ και οι απευθείας αναθέσεις σε 18 μήνες με πρόσχημα την πανδημία ξεπερνούν τα 5 δις. ευρώ.

Οι τοποθετήσεις των Πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή





«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ